Utstillingsopning: On the Edge - I balanse med

Eit gummiunivers - installasjon av Else Karin Tysse Bysheim

I Fyrmesterboligen på Friluftsfyret Kvassheim finn du i år, Eit gummiunivers.

Eit gummiunivers - installasjon av Else Karin Tysse Bysheim.
På leit etter balansen mellom det der ute og det her inne.
Else Karin Tysse Bysheim er opptatt av menneskesinnet, motsetningar og ambivalens i kontaktfelt med seg sjølv og andre, menneske, rom eller natur.

Dette er verket som markerer 10års markeringa for On the Edge på Kvassheim. Temaet for On the Edge si satsing i 2018 er "I balanse med"

Verden er i ubalanse. Naturen er i ubalanse, mennesket er i ubalanse og teknologien skaper framtidshåp, men òg uro. On the Edge har invitert ti norske og internasjonale kunstnere til å innta syv fyrstasjoner og et museum for å utfordre oss med sine tilnærminger knyttet til begrepet balanse.

On the Edge er eit samarbeid mellom sju fyr og eit museum i Rogaland. Årets utstilling, I BALANSE MED, består av prosjekt av følgjande kunstnarar: Daniela Schönbächler, CH (Eigerøy fyr), Else Karin Tysse Bysheim (Kvassheim fyr), Serina Erfjord/Magnus Oledal og Bente Sommerfeldt-Colberg (Obrestad fyr), Ingeborg Elieson (Feistein fyr/Friluftshuset på Orre), Yiannis Kranidiotis, GR (Tungenes fyr), Päivi Laakso (Kvitsøy fyr), Kristen Rønnevik (Utsira fyr) og Gisle Harr (Stavanger maritime museum).