Strandrydding

Jæren Friluftsråd organiserer strandryding langs hele Jærkysten. Ryddeaksjon Jærkysten er en stor dugndsbasert aksjon, der Jæren Friluftsråd koordinerer frivillige enkeltpersoner og grupper. Vi har søppelsekker, hansker og refleksvester til de som ønsker å rydde, i tillegg til at vi henter strandsøppelet som blir ryddet. 

Sommeren 2017 ble det satt ut miljøbokser der det alltid skal ligge søppelposer til strandrydding. Strandsøppelet kan du kaste i en av våre søppelkasser på stedet. Se lenke til venstre for mer informasjon om Miljøboksene. 

 

I 2016 var det nesten 1500 frivillige som deltok, i 40 ryddeaksjoner. De samlet over 12 tonn med søppel langs Jærkysten. I 2017 har interessen og oppmerksomheten rundt strandrydding og plast i havet eksplodert, og pr. august 2017 har vi organisert nesten 60 ryddeaksjoner! 

De frivillige er turgåere, vennegrupper, speidere, skoleklasser, geocashere, bedrifter og mange, mange fler. 

Gjennom denne organiseringen har vi med uvurderlig hjelp fra frivillige ryddet nesten hele Jærkysten, fra Randaberg i nord, til Sirevåg i sør.

 

Ønsker dere å være med å rydde?

Ta kontakt med Jæren Friluftsråd. Vi har god oversikt over Jærkysten og kan være med å tipse om områder der det trengs ekstra rydding. 

Vi hjelper til med: 

- Et sted å rydde (kart med ryddeområde, og hvor avfallet kan settes)

- Utstyret dere trenger (solide søppelsekker, hansker og refleksvester)

- Vi henter søppelet på avtalt sted, og kjører det til godkjent mottak. 

 

Kontaktinfo:

Mail: magnus.utsogn@jarenfri.no

Tlf.: 51667170