Friluftsfyret Kvassheim

Nettbestilling gjelder kun Maskinhuset . 
Assistentboligen vil få egen nettbestilling - kommer snart.

Jæren friluftsråd har ansvaret for tilrettelegging og drift av det som tidligere var Kvassheim fyrstasjon.  Anlegget består i dag av 5 bygg. Fyrmesterboligen med fyrlykt, Maskinhuset, Assistentboligen, Uthuset og Ingermanlandbygget. Friluftsfyret Kvassheim er en del av opplevelsestilbudet i «Nasjonal turistveg Jæren». Det er ett av tre senter i Besøkssenter Våtmark Jæren.

Arkitekter for rehabilitering av bygningene er Helge Schjelderup AS og Arkitektkontoret schjelderup & gram.

Maskinhuset. Her finner du det vi kaller varmestua eller kaféen. Her kan du komme inn og finne ly og utsikt. Du kan ta med deg nistepakken inn, eller du kan kjøpe turblings, varme skjeva (toast), kaffe, brus og is i kafeen. Se åpningstider. Maskinhuset kan leies til arrangement når det ikke er åpent for publikum.

Fyrmesterboligen. Utstillinger i alle etasjer, bygget er tilgjengelig med heis.  I 1. etasje finner du utstilling om redningshistorie og litt om livet på Kvassheim fyr. Eliasbåten ligger ved brygga si, klar til å ta i mot mannskap.  I 2. etasje har Besøkssenter Våtmark Jæren utstilling om våtmarker, med fugl som hovedtema. Du finner også litt om arkeologi rundt fyret. Du kan klatre videre opp i den gamle fyrlykta, denne er ikke tilgjengelig for rullestol, men vinduene i 2. etasje gir flott utsikt over området. Er åpent sammen med Maskinhuset – se åpningstider.

Assistentboligen. Overnattingstilbud for 8 -12 personer. Åpner i begynnelsen av februar.
Egen bookingløsning kommer snart.

Uthuset er en del av overnattingstilbudet.

Ingermanlandbygget.  Hå kommune har satt opp bygget som huser giggen fra det store russiske linjeskipet Ingermanland som etter lang kamp mot storm, sank ut for Haarr. Her kan du lese om det dramatiske forliset.  Er åpent sammen med Maskinhuset – se åpningstider.

Turmuligheter